Nous instruments per donar a conèixer els centres cívics i el catàleg d’activitats i serveis que ofereixen

dijous, 10/1/2013 - 08:25h

La regidoria de Participació i Ciutadania posa en marxa dos nous instruments per donar a conèixer els centres cívics municipals i l’extensa programació d’activitats i de serveis que ofereixen. Una de les noves eines és telemàtica: un nou web amb informació, notícies i agenda de les activitats que es programen als centres cívics. L’altre és presencial: una jornada de portes obertes, «Tasta els centres cívics», que oferirà el pròxim 17 de gener la possibilitat de provar durant un dia i de manera gratuïta algun dels cursos i tallers que els centres cívics oferiran entre els mesos de gener i juny.

Nou web
El nou web (centrescivics.reus.cat) respon a la voluntat de la regidoria de Participació i Ciutadania de donar a conèixer els centres cívics, no només com a equipaments on s’hi realitzen tallers i activitats, sinó també com a escenaris d’una extensa i variada programació d’activitats, com a seu i espais de trobada d’entitats, així com a finestretes d’atenció ciutadana de diversos serveis de l’administració municipal.

El web, que s’anirà ampliant de manera progressiva, ofereix informació detallada sobre cada un dels centres cívics, sobre l’equipament de que disposen, els serveis que ofereixen i les entitats que hi tenen seu. Així mateix, s’informa dels cursos i tallers que s’ofereixen, amb la possibilitat d’inscriure’s-hi, i de les activitats puntuals que hi programin tant l’Ajuntament com les entitats.

Igualment, el web té uns apartats més dinàmics, amb la publicació de notícies relacionades amb els centres cívics, una agenda d’activitats i el diàleg que generen els perfils dels centres cívics a les xarxes socials Facebook i, pròximament, Twitter.

«Tasta els centres cívics»
La regidoria de Participació i Ciutadania ha programat la jornada de portes obertes «Tasta els centres cívics» pel dijous 17 de gener entre les 16:00 i les 22:00h al Centre Cívic del Carme. L’objectiu d’aquesta jornada és que les persones interessades en algun dels cursos i tallers que els centres cívics programen entre els mesos de gener i juny puguin provar-los de manera gratuïta i es decideixin per inscriure’s en algun.

La proposta de tastos s’estructura en cinc eixos (formació, cuina, artesania, informàtica i cultura del cos) i un sisè relacionat amb el ball i les arts escèniques. La programació és la següent:
• 16:00 h: Talller de memòria i gimnàstica mental; Balls en Línia; Controla el teu pes de manera saludable; Bollywood; Patchwork; Photoshop

  • 17:00 h: Anglès Kids; Petits Actors; Cuina Familiar; Ioga Dinàmic; Estètica. Posa’t guapa; Informàtica a la carta
  • 18:00 h: Conversa en anglès: arribem a l’hotel i…; Risoteràpia; Cuina dolça: petits capricis amb xocolata; Dansa del ventre; Bijuteria i objectes per regalar; Organitza el teu viatge
  • 19:00 h: Tast de vins de Reus; Teatre; Pintxos, tapes i petits capricis; Shiatsu; Artesania; Retocs fotogràfics
  • 20: 00 h: Conversa en francès: viatgem per França; Balls en línia; Cuina dolça: cupcakes; Zumba; Ganxet XXL; Xarxes socials: Facebook i Twitter
  • 21:00 h: Maridatge de tapeig; Moviment creatiu; Cuina: mil i una croquetes; Dansa: jazz; El món de l’Amigurimi; Fotos digitals.

El període d’inscripció a les activitats dels Centres Cívics està obert des del passat dilluns 7 de gener. La regidoria de Participació i Ciutadania ha programat un total de 500 activitats per a adults i una vintena per a infants, amb vora 6.000 places.

Els centres cívics han anat incorporant una oferta d’activitats adreçada als més petits que poden fer tallers de cuina familiar, música, danses de l’Índia i teatre per a petits actors, entre d’altres.

L’oferta per a majors de 16 anys es caracteritza per una àmplia gamma de cursos i activitats com els de costura de supervivència i pintura sobre roba o els tallers de risoteràpia. Per millorar les habilitats en informàtica i fotografia s’han programat cursos de photoshop, xarxes socials com facebook o twitter, fotografia d’autor, paisatge i art fotogràfic, entre d’altres. En l’àmbit de les arts plàstiques i manuals, destaca el curs sobre modernisme i el mosaic; i en el de les arts escèniques i musicals, s’ofereix cant coral o titelles educatives. Per millorar coneixements en el camp de la gastronomia, es poden trobar cursos de cuina de temporada o marinera, maridatges i tast de vins i de cafè. També es proposa practicar idiomes de forma amena a través de les classes de rebosteria en anglès o cuina italiana en italià.

Best Nike Sneakersツーブロック パーマ 【春のヘアスタイル】 , メンズファッションメディア Iicf

Fitxers Relacionats: