S’obren les inscripcions per a les activitats de Centres Cívics del nou semestre

dilluns, 7/1/2013 - 17:00h

Aquest dimarts, 18 de desembre, s’han obert les inscripcions per als cursos dels Centres Cívics, que programa la regidoria de Participació i Ciutadania de l’Ajuntament de Reus. Fins al 7 de gener s’hi podran apuntar els alumnes que han realitzat alguna activitat de centres cívics entre setembre i desembre de 2012, mentre que a partir del 7 de gener i fins el 14 de gener les inscripcions estan obertes a tothom, segons la disponibilitat de places. La regidoria de Participació i Ciutadania ha programat a través de la xarxa centres cívics un total de 500 activitats per a adults i una vintena per a infants, amb vora 6.000 places.

L’oferta d’activitats, que ja es pot consultar al web www.reus.cat, correspon al primer semestre de l’any 2013.

L’oferta d’activitats

Els Centres Cívics han anat incorporant una oferta d’activitats adreçada als més petits que poden fer tallers de cuina familiar, música, danses de l’Índia i teatre per a petits actors, entre d’altres.

L’oferta dels Centres Cívics per a majors de 16 anys es caracteritza per una àmplia gamma de cursos i activitats com els de costura de supervivència i pintura sobre roba o els tallers de risoteràpia. Per millorar les habilitats en informàtica i fotografia s’han programat cursos de photoshop, xarxes socials com facebook o twitter, fotografia d’autor, paisatge i art fotogràfic, entre d’altres. En l’àmbit de les arts plàstiques i manuals, destaca el curs sobre modernisme i el mosaic i en el de les arts escèniques i musicals s’ofereix la possibilitat de fer cant coral o titelles educatives. Per millorar coneixements en el camp de la gastronomia, es poden trobar cursos de cuina de temporada o marinera, maridatges i tast de vins i de cafè. També es proposa practicar idiomes de forma amena a través de les classes de rebosteria en anglès o cuina italiana en italià.

La regidora de Participació i Ciutadania, Àngela Tello, destaca que l’oferta d’activitats de Centres Cívics satisfà les inquietuds formatives de les persones en diferents àmbits i permet adquirir nous coneixements, alhora que suposa la creació de nous vincles socials. En aquest sentit, la regidora posa de manifest que «els beneficis personals que es deriven de formar part d’un col·lectiu, de participar d’una manera o altra en activitats que ens enriqueixen personalment i ens ajuden a ampliar els nostres cercles d’amistat i de coneixença».

Un semestre amb cursos de 20 sessions

Un dels canvis que s’ha produït aquest any és la periodicitat dels cursos per tal d’adaptar-se a l’any natural. Així, si en el darrer curs hi havia 30 sessions repartides en dos quadrimestres, 15 i 15, en aquest s’han planificat les mateixes 30 sessions, però repartides entre un primer trimestre d’octubre a desembre amb 10 sessions i un segon semestre, que ara s’inicia, del 21 de gener al 7 de juny amb 20 sessions (tret dels monogràfics).

El canvi de periodicitat, però, no ha afectat als preus, que s’han mantingut, adaptant-se proporcionalment a les sessions de cada inscripció. Tenint en compte que aquest segon període és més llarg i l’import total és superior, s’ofereix la possibilitat de fraccionar el pagament en dos terminis de manera que es pot abonar el 50% en el moment de fer la inscripció i el 50% restant amb un càrrec el dia 1 d’abril.

Els pagaments es podran fer a partir del 7 de gener, amb targeta o a través del banc o caixa.

Inscripcions on-line

Pel que fa a les inscripcions es poden fer totes per Internet, que facilita a l’usuari fer la inscripció i el pagament d’una manera més fàcil i còmoda. Les altres vies d’inscripció habituals continuen vigents:
• Internet: http://inscripcions.reus.cat
• Trucant al 010 o al 977 010 010 (des de fora de Reus i/o mòbil)
• Presencialment a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC)
• Presencialment a les consergeries dels centres cívics (excepte del 21 al 6 de gener, que romandran tancats al públic) 

La inscripció és oberta fins a finalitzar les places disponibles.

best Running shoesGOLF NIKE SHOES