S’organitza un nou Cicle de Cinema Solidari als centres cívics

dissabte, 26/1/2013 - 11:08h

La regidoria de Participació i Ciutadania organitza per primera vegada un cicle de cinema solidari que tindrà lloc a tots els centres cívics de la ciutat. La programació, que tindrà una periodicitat mensual, comença aquest dilluns 28 de gener a les 17:00 h al Centre Cívic Ponent amb «Invisibles», una pel·lícula documental, produïda per Javier Bardem, feta amb motiu del vintè aniversari de Metges sense Fronteres.

«Invisibles» recull cinc històries dirigides per diferents directors que exposen les actuacions d'aquesta ONG arreu del món. Fernando León de Aranoa dirigeix «Buenas noches, Ouma«, que tracta sobre la dramàtica situació que viuen alguns infants a Uganda. Isabel Coixet, a través de «Cartas a Nora», aborda la malaltia de Chagas a Bolívia, que afecta a milers de persones. Mariano Barroso dirigeix la història que tracta de la malaltia del son a «El sueño de Bianca», enregistrada a la República Centreafricana i a Madrid. Win Wnders va viatjar a la República Democràtica del Congo per mostrar les agressions sexuals a dones. I el peruà Javier Corcuera, a «La voz de las piedras», aborda la guerra de Colòmbia i les conseqüències que pateixen tres milions de desplaçats.

La regidora de Participació i Ciutadania, Àngela Tello, valora molt positivament aquesta nova activitat, ja que considera que «facilitar la visualització de documentals molt interessants als centres cívics de la ciutat, però que sovint són difícils de veure als circuits més comercials o a la televisió, és una acció més de les moltes activitats de sensibilització que fem des de l'Ajuntament amb temes de solidaritat i cooperació».

La programació del cicle és la següent:

  • Divendres, 22 de febrer a les 20 h al Centre Cívic Llevant - «En un món millor», dirigida per Susanne Bier
  • Dijous, 21 de març a les 19h al Centre Cívic Migjorn - «Memoria del Saqueo», dirigida per Pino Solanas
  • Dijous, 18 d'abril a les 18 h al Centre Cívic Mestral - «Syntoniser Amani», dirigida per Germán Reyes
  • Dijous, 31 de maig a les 19 h al Centre Cívic Mas Abelló - «Cocalero», dirigida per Alejandro Landes
  • Dijous, 13 de juny a les 16 h al Centre Cívic del Carme - «I ara, on anem?», dirigida per Nadine Labaki

 

Podeu consultar el programa i la ressenya de les pel·lícules a:

http://www.reus.cat/sites/reus/files/postal_cinema.pdf

Best Authentic Sneakers【海外近日発売予定】ナイキ エア ヴェイパーマックス EVO ブラック (CT2868-003) - スニーカーウォーズ