logo Ajuntament de Reus
Arrossega

23è SOPAR SOLIDARI PER NICARAGUA

programació tardor/hivern

El divendres 11 de febrer a partir de les 20h al Centre Cívic Migjorn tindrà lloc l'acte del 23è Sopar Solidari per Nicaragua de l'Associació AQUN. En aquesta ocasió i degut a la situació sanitària actual el sopar se servirà en carmanyola per emportar i l'acte consistirà en:

- Presentació de l'Associació AQUN, Xerrada "Vulneració dels drets a l'Europa Fortalesa a càrrec de Laura Aguadé i Sira Ruiz, integrants de la COF (Caravana Obrim Fronteres)
Projecte d'agermanament amb Nicaragua: Programa de beques per accedir a la Universitat

El projecte s'ubica a l'escola Quincho Barrilete que està situada al barri popular de San Judas, a Managua. Es tracta d'un centre educatiu que escolaritza a nens i nenes i adolescents que són treballadors del carrer. Aquests es veuen obligats a treballar al carrer, a vendre qualsevol cosa per poder viure ell i les seves famílies. L'escola Quicho Barrilete l'inicià un grup juvenil cristià del mateix barri l'any 1980, recolzat pel Ministeri d'Educació del govern Sandinista. Actualment l'escola ofereix estudis de primària i secundària a un total de 900 nens i joves degut a l'alt nivell d'atur i injustícia social que pateix aquest país.

L'any 1995 sorgeix la iniciativa del projecte d'agermanament Catalunya-Nicaragua per a l'accés de joves del carrer a la Universitat entre l'escola Quincho Barrilete i Setem Catalunya. Des de l'any 2010 el projecte de beques s'assumeix des de l'associació AQUN, formada per les famílies que recolzen els estudiants universitaris.

Es va comprovar en el transcurs del treball educatiu que un cop finalitzats els estudis secundaris els nois i noies no podien accedir a la Universitat degut a la situació d'extrema pobresa.

El projecte està coordinat per l'associació AQUN i l'escola Quincho Barrilete on es fa un treball conjunt, respectuós i solidari.

Més informació: aqun10@gmail.com