logo Ajuntament de Reus
Arrossega

Animació al carrer per a presentar la nova imatge i la programació d’estiu dels Centres Cívics

Nova imatge i programació pels Centres Cívics de Reus

programació tardor/hivern

La Xarxa de Centres Cívics de Reus estrena nova imatge i programació per aquest estiu. Per donar-ho a conèixer i engrescar a la ciutadania perquè participi de les activitats programades,  aquest divendres, 10 de juny, a partir de les 18.00 hores es realitzarà una cercavila pel centre de la ciutat amb acompanyament musical amb la batucada Bombastik i animació amb el grup de teatre Els Rebullits. La cercavila sortirà de la Plaça Prim i recorrerà els carrers del centre. Al llarg del recorregut es repartirà l’agenda amb la nova programació d’estiu de la Xarxa de Centres Cívics de la ciutat.

La xarxa ha renovat recentment la seva imatge corporativa amb un nou logotip, obra del dissenyador gràfic Jordi Romero, que recorda a una rotllana i també s’inspira en la rosa de Reus i la Rosa dels Vents. La imatge simbolitza l’esperit dels centres cívics: dinamisme, proximitat, lloc d’unió i trobada i colors vius. L’emblema de cadascun dels centres cívics és el mateix amb un color diferent. Aquesta nova imatge ja s’ha incorporat a la pàgina web, als perfils de les xarxes socials i als nous fulletons amb la programació pel mes de juliol.

Activitats per a tothom

La xarxa de Centres Cívics ha preparat per aquest mes de juliol una completa programació setmanal. Les temàtiques seran les habituals en les activitats dels centres cívics: música, cuina, tallers, ball i dansa, esports, etcètera.  Hi haurà elaboració de gelats, taller d’espardenyes, lettering, ceràmica, etc. En l’àmbit esportiu ioga, dansa, meditació, marxa nòrdica, coreografies, etcètera.

També hi haurà activitats organitzades en col·laboració amb altres departaments de l’Ajuntament com Salut Pública, Joventut, Pla Educatiu d’Entorn, Museus o Esports. És el cas del programa Temps per cures, amb Salut i Ciutadania; les aules d’estudi amb monitoratge amb el Pla Educatiu d’Entorn o la ruta Esmorzar al Pi del Burgar amb la regidoria d’Esports. Amb Joventut s’organitzaran tallers de dansa, de vídeo, de lettering, fotografia digital, il·lustració i còmics, etc.

Les inscripcions es podran fer a partir del mateix dia 10 al web inscripcions.reus.cat.

Festes d’Entitats

Al llarg del mes de juny s’han programat diverses jornades amb les entitats que tenen seu als centres cívics. El passat 3 de juny va ser el torn de la Nit d’Entitats al Centre Cívic Ponent amb una presentació de les activitats que desenvolupen les entitats i grups amb seu a l’equipament, actuacions i demostracions de les entitats i un berenar sopar.

El 15 de juny, a partir de les 18 hores, tindrà lloc al Centre Cívic Llevant la Festa d’Entitats. Cada entitat realitzarà un taller, obert a tothom, pels infants i adults. També hi haurà actuacions i demostracions de les entitats ubicades al centre. Finalment, el 16 de juny es farà la Nit d’Entitats al Centre Cívic Migjorn amb el mateix format.

La regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, ha fet una crida a la participació en les activitats programades al mes de juliol i també en les nits d’entitats previstes per aquest mes de juny. “Són jornades que marquen la fi de curs al centres cívics amb una trobada que posa de manifest la capacitat d’aquests equipaments per enfortir els llaços socials entre veïns i veïnes de la ciutat”, ha manifestat.