Els alumnes de Reus visiten els centres cívics

divendres, 14/3/2014 - 08:09h

Els alumnes de cinquè i sisè de primària de l'escola Mowgli han visitat el centre cívic Mestral, aquest dimecres, 12 de març, en el marc d’una sèrie de visites dels centres educatius als centres cívics. L’objectiu d’aquestes visites guiades és apropar els centres cívics a les escoles, per tal de donar a conèixer aquests equipaments municipals, i posar a l’abast dels alumnes i de les famílies els recursos de què disposen (sales, cuina, cursos, xerrades, etc.). Pedagògicament, aquestes visites serveixen per consolidar els continguts de l’assignatura Coneixement del Medi.

Properament, el divendres 14 de març, els alumnes de 1r de l'escola Isabel Besora visitaran el centre cívic Llevant. A més de la ruta per l’equipament, els infants podran veure un petit documental de la construcció del Mas a la sala Horts dels Canonges.

I el dia 19 de març, els alumnes de primer i segon d'ESO del Col·legi Sant Josep també visitaran les instal·lacions del centre cívic Llevant. Faran una visita guiada per tot l'edifici (l'aula de noves tecnologies, l'aula de formació, el gimnàs, l'aula de cuina i restauració, etc.), rebran una breu explicació de que és un centre cívic i de quins serveis s'hi ubiquen, quines entitats hi tenen seu social i quines activitats i cursos s'hi realitzen. També rebran una petita lliçó sobre la història del lloc, un antic mas envoltat d'horta que s'ha rehabilitat i s'ha recuperat per la ciutat, conservant aquells elements que el caracteritzaven: les basses (ara convertides en jardins), el rec, els detalls de l'antiga porta, les arcades i el refugi de la guerra, construït pels antics propietaris.

La regidora de Participació i Ciutadania, Àngela Tello, explica que des de la regidoria s’està treballant cada dia per tal d’establir una complicitat i una col·laboració entre els centres cívics i la resta d’agents de la ciutat: «Per això, l’objectiu d’aquestes visites és donar a conèixer les instal·lacions dels centres cívics i les activitats que s’hi fan, per tal que els alumnes, les famílies i el professorat puguin recórrer a aquests equipaments quan ho considerin convenient: organitzar una exposició, apuntar-s’hi a un curs, col·laborar en algun projecte de manera conjunta, proposar activitats, etc».

Els centres cívics són equipaments municipals que proposen una àmplia oferta de tallers i activitats; i una extensa i variada programació d’activitats; i que a la vegada són seu i espais de trobada d’entitats, i finestretes d’atenció ciutadana de diversos serveis de l’administració municipal.

latest jordan SneakersNike Air Max