Els centres cívics tanquen el curs amb un acte central al centre cívic Ponent

dilluns, 17/6/2013 - 11:10h

Més de 5.500 usuaris han passat aquest curs 2012-2013 pels cursos i tallers dels centres cívics de Reus. Els equipaments municipals que depenen de la regidoria de Participació i Ciutadania celebren la cloenda del curs amb un acte central al centre cívic ponent el dimarts 11 de juny.

Una col·laboració que Àngela Tello, regidora de Participació i Ciutadania, valora molt positivament: «La col·laboració constant que s’estableix entre les entitats que s’ubiquen als centres cívics i l’equip tècnic d’aquests equipaments i de la regidoria és una bona manera de crear sinergies i unir esforços, la qual cosa repercuteix de manera molt positiva en el servei que s’ofereix a tots els usuaris dels centres cívics».

A més de la programació de cursos i tallers, enguany, la xarxa de centres cívics de la ciutat ha programat una exposició mensual en cadascun dels equipaments, ha augmentat les activitats puntuals (xerrades, projecció de pel·lícules, etc.) i ha consolidat el treball conjunt amb les entitats que s’hi ubiquen.

Durant tot el curs, també s’han programat activitats organitzades per altres regidories de l’Ajuntament de Reus: enganxa’t a la ocupació, xerrades del POUM, formació personal de l'ajuntament, projectes de serveis socials i activitats de joventut, entre d’altres.

Enguany els centres cívics de Reus han ofertat prop de 500 tallers i cursos, sobre temàtiques molt diverses: idiomes, cuina, noves tecnologies, balls, artesania, etc. Més d’un centenar de monitors han fet possible la realització d’aquesta oferta.

Actes programats
L’acte central amb motiu de la cloenda dels centres cívics tindrà lloc aquest dimarts, 11 de juny, al centre cívic ponent, ubicat a l’avinguda dels Països Catalans, 106.

A més de les activitats programades, durant tota la tarda s'habilitarà un punt de recollida d'aliments, per tal de donar suport a la campanya "la fam no fa vacances", organitzada per la Fundació Banc dels Aliments durant el mes de juny a tot Catalunya. Els aliments que es poden portar són: arròs, pasta, llegums secs, oli i llet.

També es farà el lliurament de premis del concurs “Els centres cívics al Facebook”, que ha tingut lloc al llarg de tot l’any en aquesta xarxa social amb la publicació de fotografies sobre les diferents activitats que es realitzen a la Xarxa de Centres Cívics de Reus. Els guanyadors rebran matrícules gratuïtes per a les activitats del proper curs 2012-2013.

La programació, que s’ha fet amb l’estreta col·laboració de les entitats que estan ubicades als centres cívics i els alumnes dels cursos, és la següent:

·         A les 17.00 h, acte inaugural i presentació de l’exposició fotogràfica “Xarxa de Centres Cívics: mostra d’activitats”.

·         De 17.00 a 21.00 h, campanya de donació de sang, amb la col·laboració de Banc de Sang i Teixits.

·         A partir de les 17.30 h, trobada dels alumnes dels Centres de Cívics: puntes de coixí, “lagarterana”,punt de mitja i ganxet i pintura.

·         A les 17.30 h, espectacle d’animació infantil “El cacauòtic conte del cacau” a càrrec de la companyia Roger Canals dins dels actes de la 13a Setmana Solidària. 

·         A les 18.30 h, berenar, coca amb xocolata per a petits i grans.

·         A les 19.00 h, “Mostra Teatral” a càrrec dels alumnes de teatre.

·         A les 19.30 h, exhibició de Tai-txí a càrrec dels alumnes dels Centres Cívics. Classe oberta.

·         A les 20.00 h, actuació de l’Agrupació Music-cultural Nous Amics.

·         A les 20.30 h, concert a càrrec de “Mezcla de Raíces”.

·         A les 21.00 h, actuació del “Cor Ciutat de Reus”.

·         A les 21.30 h, exhibició dels alumnes de Balls d’envelat del centres Cívics. Classe oberta.

 

A banda, d’aquesta cloenda conjunta de tots els centres cívics, cada centre cívic també celebra una cloenda individual:

·         Centre cívic del Carme, dimarts 18 de juny de 18.30h a 21h

·         Centre cívic Llevant, dilluns 17 de juny de 18h a 20h

·         Centre cívic Mas Abelló, dimecres 12 de juny de 18.30h a 21h

·         Centre cívic Mestral, dimarts18 de juny de 18h a 20h

·         Centre cívic, divendres 14 de juny de 17h a 20h

 

buy footwearReleases Nike Shoes