Exposició itinerant sobre la història dels barris Horts de Miró, Pau Casals i Jardins de Reus

divendres, 19/12/2014 - 11:34h

L’exposició itinerant sobre la història dels barris Horts de Miró, Pau Casals i Jardins de Reus, ha estat exposada a l’Escola Rubió i Ors fins aquest divendres 17 d’octubre. Més endavant, està previst que aquesta mostra es pugui veure a altres equipaments de la zona com, per exemple, els següents:

  • Institut Escola Pi del Burgar
  • Escola Arce
  • Col·legi Sant Pau
  • Escola Isabel Besora
  • Club Natació Reus Ploms 
  • Institut Gabriel Ferrater i Soler
  • Escola Bressol Municipal El Marfull
  • Mas Pintat

Aquest recull històric i fotogràfic sobre aquestes zones de la ciutat s’ha realitzat en col·laboració amb les associacions de veïns d’aquests barris i forma part del projecte «Reus, Ciutat de Convivència». Un projecte que complementa aquesta exposició itinerant, realitzada en col·laboració amb l’Àrea de Benestar Social, la regidoria de Participació i Ciutadania, el Pla Local d’Inclusió Social, i les entitats i el veïnat de l'entorn, amb accions formatives adreçades a tot el veïnat i organitzades en col·laboració amb les mateixes entitats i els serveis de la pròpia zona.

Es valora de manera molt positiva aquesta doble funció del projecte: «agraeixo a totes les persones, entitats i organismes municipals que han treballat conjuntament en aquest projecte que dóna a conèixer aquesta zona de la ciutat i que també aporta un valor afegit de formació a la seva gent en l’àmbit lingüístic i de les noves tecnologies”.

L’exposició 
L’exposició consta de 25 plafons que aporten informació gràfica i documental sobre l’evolució d’aquesta zona de la ciutat de Reus des dels orígens rurals fins al creixement urbà actual. A la mostra es pot veure com eren les parcel·les i els camps dels quals avui perviuen les petjades toponímiques i alguns edificis històrics, com la seu del Centre Cívic Llevant (Mas dels Canonges) o el Mas Pintat.

Les associacions de veïns Horts de Miró, Pau Casals i Jardins de Reus han col·laborat en la recollida d’imatges antigues per produir l’exposició «Retrat històric de les zones Horts de Miró, Pau Casals i Jardins de Reus a la ciutat de Reus», que també inclou la reproducció de documents històrics de l’Arxiu Municipal com ara plànols dels segles XVIII i XIX.

Running sport mediaNike